húsipar

A húsipar árnyoldalai

Az ipari hústermelés nemcsak a klímát, a bio­diverzitást, a termőföldet és az erdőket fenyegeti, hanem közvetlenül az emberi egészséget is. Vélemény.

Vegán termékeket is kínál a Pápai

Az élelmiszergyártás új korszakába lépett a Pápai Hús Kft. A különösen a sonkáiról híres cég kizárólag növényi alapanyagokból álló vegán terméket fejlesztett ki.

Kritikus helyzet jöhet a húsiparban

Az elmúlt napokban jelentősen esett a kiskereskedelemben a húsok iráni kereslet. Az uniós éttermekből kiszoruló áru törheti le a hazai árakat.

Megtalálni a középutat

Elérhető áron is lehet finom és jó minőségű, az egészséges étkezésbe beilleszthető élelmiszert készíteni – vallja Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Zrt. ügyvezető igazgatója.

Növekedett a hazai áruk polci részesedése

Folytatni kellene az áfa­csökkentést, és a következő uniós költségvetési ciklusban is fontos szerepet kellene kapniuk az élelmiszeripari fejlesztéseknek – mondta nyilatkozta Éder Tamás.

Növekedett a hazai áruk polci részesedése

Folytatni kellene az áfa­csökkentést, és a következő uniós költségvetési ciklusban is fontos szerepet kellene kapniuk az élelmiszeripari fejlesztéseknek, de az új pályázatok kiírása előtt érdemes megvizsgálni, milyen eredményekkel jártak a korábbiak – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Éder Tamás, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének elnöke.
Világgazdaság Piactér