húsipar

Kritikus helyzet jöhet a húsiparban

Az elmúlt napokban jelentősen esett a kiskereskedelemben a húsok iráni kereslet. Az uniós éttermekből kiszoruló áru törheti le a hazai árakat.

Megtalálni a középutat

Elérhető áron is lehet finom és jó minőségű, az egészséges étkezésbe beilleszthető élelmiszert készíteni – vallja Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Zrt. ügyvezető igazgatója.

Növekedett a hazai áruk polci részesedése

Folytatni kellene az áfa­csökkentést, és a következő uniós költségvetési ciklusban is fontos szerepet kellene kapniuk az élelmiszeripari fejlesztéseknek – mondta nyilatkozta Éder Tamás.

Növekedett a hazai áruk polci részesedése

Folytatni kellene az áfa­csökkentést, és a következő uniós költségvetési ciklusban is fontos szerepet kellene kapniuk az élelmiszeripari fejlesztéseknek, de az új pályázatok kiírása előtt érdemes megvizsgálni, milyen eredményekkel jártak a korábbiak – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Éder Tamás, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének elnöke.

Veszélyben a magyar húsipar

Sok hazai húsipari cég mehet tönkre, amennyiben nem tudják elfogadtatni a kereskedelemmel a magasabb árakat.

Magyar disznóhúsra vágynak a japánok

A magyar sertéshús japán szállítási lehetőségeiről tárgyalt Budapesten a japán agrártárca élelmiszerbiztonsági és fogyasztóvédelmi hivatalának főigazgatója.
Világgazdaság Piactér