hűtés

Hatalmas pénzt visz el az épülethűtés

Az egyre terjedő épülethűtés megugró energiaigénnyel jár, drága erőművek építését követeli, ezzel hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás növeléséhez is.

Fontosabb a fűtésnél a légkondicionálás

A használt lakások több mint tizedét légkondival kínálják, a fűtéskorszerűsítések nyoma azonban tíz évre visszatekintve sem igazán mutatható ki.

Fontosabb a fűtésnél a légkondicionálás

Ma már a használt lakások több mint tizedét légkondicionálóval kínálják eladásra, a fűtéskorszerűsítések nyoma azonban tíz évre visszatekintve sem igazán mutatható ki.

Megugrott az európai áramigény

Az elmúlt napok kánikulájában újból felerősödött az épületek hűtési igénye, ezzel az áram iránti kereslet is. Európa egyik fele kaszál a nagy felhasználáson, a másik fele pedig fizet neki. Magyarország erőssége e téren továbbra is az importban van. Ám a nyaralási szezon miatt már kevesebb légkondit kapcsolunk be, mint a hónap elején.

Törpe vízerőművek, turbinák épülhetnek a folyóinkra

Az ország megújulóenergia-hasznosítási cselekvési terve szerint 2020-ra a hazai energiafelhasználáson belül a megújuló alapúak arányának el kell érnie a 14,65 százalékot, azaz a jelenlegi több mint kétszeresét.

Lassan halad az atomerőmű hűtése Fukusimában

A múlt pénteki japán természeti katasztrófa azonosított áldozatainak száma meghaladta a hatezret. A sérült fukusimai atomerőmű-blokkok hűtése lassan, de - úgy tűnik - biztosan halad.
1
Világgazdaság Piactér