IKT

Duplájára nőhet a magyar GDP-ben az infokommunikációs ágazat részesedére

Megfelelő feltételek mellett a jelenlegi 10 százalékról 10 év alatt akár 20 százalékra is nőhet az infokommunikációs (IKT) ágazat cégeinek részesedése a hazai GDP-ben – mondta el a Világgazdaság Online-nak adott interjúban Laufer Tamás, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke. A szervezet vezetője szerint ehhez alapvető változtatásokra van szükség az oktatási rendszerben, illetve az európai uniós források elosztásában.

Négy cég egyesülésével megalakul a T-Systems Zrt.

Négy hazai vállalat egyesülésével alakul meg október 1-jén a T-Systems Magyarország Zrt., a Magyar Telekom Nyrt. infokommunikációs technológiai (IKT) szolgáltató leányvállalata - jelentette be a Magyar Telekom csoport sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Visszatérőben a nagyvállalatok az IT-piacra

Az utóbbi három évben kimondottan nagy lejtmenet jellemezte a magyarországi infokommunikációs(IKT) piacot, különösen annak informatikai(IT) részét. A legújabb kutatások szerint viszont a nagyvállalati döntéshozók az idén már optimistábbak, erre az évre már növekedéssel is kalkulálnak – derül ki a Bellresearch Magyar Infokommunikációs Jelentésének egyik legfrissebb elemzéséből.

70 milliárddal támogatja az informatikai cégeket a kormány

Informatikai, infokommunikációs-technológiai (ikt) fejlesztési akciótervet dolgozott ki az ágazat szereplőinek közreműködésével a kormány - mondta Varga István gazdasági miniszter pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
1
Világgazdaság Piactér