importőr

Óriás fogás a NAV-nál

Egymilliárd forint értékben hozott be szóját az országba egy közép-magyarországi vállalkozás, ám az importált áru után nem fizetett adót.

Ifo-igazgató: Egyes államok vegyenek ki hosszabb "eurószabadságot"

Az euróövezet válság sújtotta országai a külső nyomás hatására végre elszánták magukat az állami kiadások fájdalmas csökkentésére. A béreket leszállították, sok közalkalmazottat elbocsátottak, hogy az új hitelek felvétele elviselhető szintre essen. A versenyképesség azonban – különösképpen Görögországban és Portugáliában – továbbra sem javul.

A teljes profit eltűnhet sok hazai cégnél

Történelmi távlatokat is figyelembe véve rendkívüli mértékben erősödött a forint az elmúlt hetekben az euróhoz képest, miután a piac bizalmat adott a kormánynak egy gyorsan bekövetkező IMF-megállapodásra. Figyelembe véve a forint/euró árfolyam alakulásának néhány évnyi történetét, 30 forintos euró esés után komoly korrekció szokott következni – figyelmeztet a Solar Capital.

Szinte biztos vége a Saab-gyártásnak, mi lesz az itteni szervizzel?

Átalakul a Polar Mobil Kft., amely eddig a Saab és az Isuzu autómárkák importőreként működött több közép európai piacon, illetve saját márkakereskedést és márkaszervizt üzemeltetett a fővárosban: a cég megszünteti a kiskereskedelmi tevékenységet, s csak a nagykereskedelmi, importőri feladatokra koncentrál.

Hyundai-importőrnél a Jaguar

A holland AutoBinck magyar leányvállalata indiai tulajdonban lévő brit luxuskocsimárkák értékesítését társította eddigi dél-koreai márkájához. A társaság vidéken regionális szervizhálózatot épít ki.

Nagy munka előtt az új Jaguar importőr

Október óta új cég képviseli a Jaguar és a Land Rover/Range Rover családot Magyarországon. Noha a prémium szegmens eladásai idén jelentősen növekedtek, a két brit márkát a mélyből kell felhoznia az új importőrnek.

iPad pedig kell - Bika hangulat az oroszok uralta alumínium piacon

A globális alumíniumárak nem eshetnek sokkal tovább, hiszen a globális termelés kétötöde már nem tud nyereséget termelni, és a kereslet valószínűleg azonos szinten marad – jelentette ki a RuszAl orosz konszernnek, a világ legnagyobb alumíniumtermelőjének egyik magas rangú tisztségviselője.

Börtönt követelnek a kilométeróra visszaállításáért

Tavaly két alkalommal is elutasította a kormányzat az MGE javaslatát a regisztrációs adó és az áfa egyidejű megfizettetésére. Ezért az egyesület újabb törvénymódosításra tett javaslatot, amely arra irányul, hogy a kötelező adatszolgáltatás, valamint az áfa megfizetésének igazolása a forgalomba helyezés feltételévé váljon.
Világgazdaság Piactér