indikátor

Ilyen jó hangulatot még nem mért az MFB

Az MFB Indikátor 2009 óta tartó felmérései során még sohasem volt olyan kedvező az üzleti klíma a vállalatok megítélése alapján, mint 2016 végén.

Ijesztget az OECD

Az OECD friss elemzése szerint a világ egyetlen jelentős gazdasága sem kerülheti el a visszaesést.

MFB: a vállalatok optimistán látják a gazdasági kiltásokat

Az Magyar Fejlesztési Bank vállalatok között végzett felmérése alapján számított MFB-Indikátor jelenlegi értéke (51,2) 5,1 pontos emelkedést mutat a 2010. nyári felméréshez képest, s összességében 12,9 pontot növekedett az 2009. nyári értékhez viszonyítva. Az a tény, hogy az MFB-Indikátor átlépte az 50 pontos határt jelzi, hogy a vállalatok a magyar gazdaság jelenlegi helyzetét és a jövőbeni tendenciákat is – első alkalommal a felmérés történetében – inkább kedvezőnek ítélik meg.

Jó hírek az eurózónából

Az Európai Központi Bank (EKB) jelentése szerint a közös devizát használó térségben javult a magánszektornak nyújtott hitelezés. Az EKB elnöke, Jean-Claude Trichet ezzel párhuzamosan a pénzügyi rendszer újragondolását sürgette.

A medvék kicsit pihenni szeretnének már

Az amerikai részvények sorozatban a negyedik zuhanó délutánt élték meg, miután a világvezető tőzsdeindexeit a különösen rossz ingatlanpiaci makro adatok a mélybe küldték. Az európai tőzsdék zuhanását Írország és Görögország vezette, és még a nap korábbi részében az ázsiai piacok is inkább veszteség felé hajlottak.

Mit várhatunk a gyorsjelentésektől? – Elemzői vélemények

A jövő héten kezdődik az amerikai gyorsjelentési szezon, elemzők szerint jó eséllyel hozzák a cégek a második negyedévhez hasonló pozitív számokat, ami akár visszacsalhatja a piacra a pénzpiaci alapokban várakozó hatalmas pénzmennyiséget.

Jobb ipari termelés, több autóhitel - Hullámvasúton vagyunk

Érdekes mozgást produkált a reálgazdaság a tavaszi hónapokban, ősz óta már másodszor fordult elő emelkedés. A Világgazdaság és az Ecostat közös mutatószáma, a gyorsulási irányadó (GYIA) szerint májusban 0,33 százalékkal nőtt a gazdaság.
Világgazdaság Piactér