Inditex

Hatalmasat bukott az Inditex

Inditex portfóliójába a Zara mellett olyan márkák tartoznak, mint a Bershka, az Oysho, a Pull and Bear és a Stradivarius.

Jól ment a népszerű ruhaboltoknak

Jelentősen, nőtt a spanyol Inditex, egyebek között a Zara, a Bershka és a Pull&Bear ruházati üzletláncok tulajdonosának profitja.

Indiában erősít a Hennes & Mauritz

A magyar piacon is aktív svéd ruházati lánc, a Hennes & Mauritz azt tervezi, hogy nagyjából 100 millió eurós beruházással, 50 üzletet nyit Indiában.

Sokan shoppingoltak a Zarában és a Bershkában

A spanyol Inditex – a Zara márka tulajdonosa – mai gyorsjelentésében a várakozásoknak megfelelő számokat tett közzé – olvasható az Equilor összefoglalójában.

Rabszolgamunkával vádolják a spanyol Zarát

A spanyol divatkereskedelmi vállalatot, az Inditexet rabszolgamunka alkalmazásával vádolja a brazil munkaügyi minisztérium. Az egyebek mellett a Zara és a Bershka üzletláncok tulajdonosának 30 beszállító üzeméről készítettek kompromitáló felvételeket civil szervezetek.

Csökkent a H&M profitja, de nem drágulnak a ruhák

Elsősorban a magas alapanyagárak emelkedése miatt csaknem harmadával lett kevesebb a magyarországi üzletekkel is rendelkező Hennes&Mauritz profitja. Az eredményre az árfolyam is kedvezőtlenül hatott.

A katasztrófák ellenére Ázsiában bővít a Zara tulajdonosa

A Magyarországon egyebek mellett a Zara, a Stradivarius és a Bershka – márkákkal jelen lévő spanyol Inditex szerdán közzé tett gyorsjelentésében emelkedő eladásokról és profitról számolt be. Idén továbbra is a forgalom legnagyobb mértékű növekedését adó ázsiai piacokon tervez bővítést.

Kína húzta a Magyarországon is ismert márka eredményét

Folyó év első kilenc hónapjában 14 százalékkal 8866 millió euróra nőtt az – egyebek mellett a Zara, a Bershka, a Stradivarius márkákat tulajdonló – spanyol Inditex árbevétele. A társaság közleménye szerint a forgalmon jelentősen az ázsiai eladások lendítettek. Novembertől Magyarországról is elérhető a Zara webshop.
Világgazdaság Piactér