ingatlanár

Januárban voltak csúcson a lakbérek

Öt év alatt 45 százalékkal nőttek az albérletárak, Budapesten év elején átlagosan 175 ezer forint volt egy átlagos lakás bérleti díja, ami a pandémia hatására 156 ezerre csökkent.

MNB: idén is nagyot drágulnak a lakások

A lakáspiaci kereslet élénkülése folytatódik idén, az árak várhatóan 11 százalékkal emelkedhetnek reálértéken, ami szerény lassulás a tavalyi évhez képest.

Nehéz elhagyni a mamahotelt

A lakosság többsége az önálló élet alapjának tekinti a saját tulajdonú lakást, mégis sok fiatal nagyrészt anyagi okokból a mamahotel lakója marad.

Tovább drágultak a kínai lakások

A kormányzati intézkedések ellenére Kínában havi és éves összevetésben egyaránt gyorsult a lakóingatlanok áremelkedése decemberben.

Lakásépítési láz Németországban - ez nem buborék?

Németországban növekedett az építőipar megrendelés-állománya és értékesítési árbevétele júniusban és az év első felében - közölte a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken.

Ingatlanárak - Ki járhat jól a dugódíjjal?

Bár a dugódíj végleges feltételeiről szeptember előtt nem várható döntés, továbbra is az egyik legvalószínűbb változat a pesti külső körutak és a budai körút által határolt védett zóna kialakítása. Az így kialakuló körzet a teljes budapesti lakásállomány közel negyedét foglalja magában. Lehet-e érezhető hatása a budapesti behajtási díj bevezetésének a lakáspiacra – teszi fel a kérdést a BDO.
Világgazdaság Piactér