ingatlanár

MNB: idén is nagyot drágulnak a lakások

A lakáspiaci kereslet élénkülése folytatódik idén, az árak várhatóan 11 százalékkal emelkedhetnek reálértéken, ami szerény lassulás a tavalyi évhez képest.

Nehéz elhagyni a mamahotelt

A lakosság többsége az önálló élet alapjának tekinti a saját tulajdonú lakást, mégis sok fiatal nagyrészt anyagi okokból a mamahotel lakója marad.

Tovább drágultak a kínai lakások

A kormányzati intézkedések ellenére Kínában havi és éves összevetésben egyaránt gyorsult a lakóingatlanok áremelkedése decemberben.

Lakásépítési láz Németországban - ez nem buborék?

Németországban növekedett az építőipar megrendelés-állománya és értékesítési árbevétele júniusban és az év első felében - közölte a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken.

Ingatlanárak - Ki járhat jól a dugódíjjal?

Bár a dugódíj végleges feltételeiről szeptember előtt nem várható döntés, továbbra is az egyik legvalószínűbb változat a pesti külső körutak és a budai körút által határolt védett zóna kialakítása. Az így kialakuló körzet a teljes budapesti lakásállomány közel negyedét foglalja magában. Lehet-e érezhető hatása a budapesti behajtási díj bevezetésének a lakáspiacra – teszi fel a kérdést a BDO.

Legyőzték a 13. kerületet - 12 millió az átlagár, ingatlanpiac most

A Duna House barométere szerint 2012. áprilisban 7 306 ingatlan adás-vétel bonyolódott az országban. Bár csökkenő tendencia figyelhető meg, de az áprilisi hónap még így is 5 százalékkal magasabb, mint a végtörlesztés előtti átlag és 13 százalékkal jobb, mint egy évvel ezelőtt ugyanekkor.

1 millióval olcsóbb lakások Budapesten - ingatlanpiac, most

Január 30-ával lezárult a végtörlesztési lehetőség azon ingatlantulajdonosok számára is, akik az ehhez szükséges tőkét az ingatlanuk eladásából teremtették elő. A jelentős árcsökkenés ugyan elmaradt, de több vevő juthatott kedvezményes áron lakáshoz. A nagy kérdés, hogy a végtörlesztés után kitart-e a lendület vagy újra csökkenni fog a kereslet.

Ekkor lehet a legjobb ingatlanárakra számítani

Ingatlanba fektetni ma is jó döntés, főleg, ha elég gyors a befektető és kap szakmai segítséget is. Az ingatlanok árai országos szinten 2009-ben szenvedték el a legnagyobb esést, amely napjainkig is – bár csökkenő intenzitással –folytatódni látszik – írja a Duna House.
Világgazdaság Piactér