ingatlanhitel

Egyre nagyobb adósságba verik magukat a kínaiak

A Kína lakossága által felvett fogyasztási hitelek állománya közel 30 százalékkal haladta meg szeptember végén az egy évvel korábbit – derült ki a kínai jegybank adataiból.

Befékezett a kínai lakáspiac

Kínában lassult a lakásárak drágulásának üteme júliusban, részben a kormányzat hitelezést visszafogni kívánó intézkedéseinek köszönhetően.

Életjeleket mutat a magyar lakáshitel piac

Élénkülőben van a magyar lakáshitel piac, az idén az év első hét hónapjában közel 60 százalékkal, 124 milliárd forintra nőtt a lakosság által újonnan felvett lakáshitelek összege a tavalyihoz képest a Bankmonitor.hu hitelpiaci körképe szerint.

Nem segített a pozitív adóslista - tovább nyílik a hitelolló

A pozitív adóslista előnyei egyelőre nem mutatkoznak meg, ahogy az átlátható, referenciakamathoz kötött árazás sem rendezte át jelentősen az ingatlanhitel-piacot. A kamattámogatott hitelek az év második felétől elérhetőek, az érdeklődés folyamatos a program iránt, ami várhatóan 2013-tól tovább élénkül. A 2010-óta folyamatosan szigorodó hitelfelvételi feltételekben 2012 második félévétől látható némi enyhülés, ami 2013-ban folytatódhat, ugyanakkor a szegmentáció is élesedni fog. Jövőre várhatóan tovább nő a legjobb – prémium – ügyfeleknek, és a legrosszabb – még éppen hitelezhető – adósoknak nyújtott hitelek díjai közötti különbség- derül ki az Otthon Centrum hitelközvetítési üzletágát is működtető HC Központ összegzéséből.

Újabb piramisjáték-gyanús ügyeket jelentett be a PSZÁF

Már csökken a bedőlő ingatlanhitelek száma, de a válság mélypontját még nem értük el – mondta az fn.hu-nak adott interjújában Farkas Ádám, a Pénzügy Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke.
1
Világgazdaság Piactér