ingatlanközvetítők

Iskolapadba ülnének az ingatlanosok

Évente legalább nyolc lakást ad el egy tipikus magyar ingatlanközvetítő, akivel a vevők elégedettebbek, mint az eladók, az Ipsos felmérése szerint.

Iskolapadba ülhetnek a társasházkezelők, ingatlanközvetítők

Új rendelet lépett érvénybe 2009 végén, amely szerint az üzletszerűen végzett társasházkezelői, ingatlankezelői, ingatlanközvetítői, illetve ingatlanvagyon-értékelő és közvetítői tevékenységet végzőknek rendelkezniük kell az Országos Képzési Jegyzékben meghatározott megfelelő szakképesítéssel. A szabályzat szerint mindezt legkésőbb május 10, illetve május 25-ig kell megszerezniük.

Nehéz eladni a "bedőlt” ingatlanokat

A bedőlt ingatlanok értékesítésével foglalkozó ingatlanközvetítők körében az a tapasztalat, hogy a bankok, pénzintézetek által kiadott listákon szereplő ingatlanokat nehéz értékesíteni. Hiába kínálják áron alul a lakásokat, telkeket, nem nagyon akad rájuk vevő – derül ki az Alku-Novum Kft. ingatlanpiaci elemzéséből.

Brutális idők várnak az ingatlanközvetítőkre

Saját bőrükön érzik a nagy nemzetközi ingatlantanácsadók a válságot: egymás után számolnak be zuhanó profitokról és egyik-másik cég már elbocsátásokat jelentett be.
1
Világgazdaság Piactér