interpelláció

Szerdán megszavazhatják a parlamentben a devizahitelesek kártalanítását

A megszokottól eltérően szerdán és pénteken ülésezik az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők a hét közepén elfogadhatják a bankok elszámoltatásáról szóló kormányzati törvényjavaslatot, amelynek eredményeként a kabinet számításai szerint átlagosan akár harmadával is csökkenhetnek a devizahitelesek törlesztőrészletei. A parlament emellett szerdán új alkotmánybírákat is választhat, míg pénteken a paksi bővítésről tarthatnak vitát.

Parlament: vita a rendőrség pénzbehajtó szerepéről

Kontrát Károly belügyi államtitkár cáfolta az MSZP-s Harangozó Tamás felvetését, mely szerint a rendőrséget pénzbehajtó szerepre kényszerítették. Ezután Harangozó felolvasott egy hajdú-bihari dokumentumot, mely szerint egy rendőrségi utasítás után emelkedett a bírságok összege.

Vasútreform - Össztűz a közlekedési miniszterre

Ismét Hónig Péter közlekedési minisztert vette össztűz alá a Fidesz az Országgyűlésben. A tárca vezetője négy interpellációt, több kérdést és azonnali kérdést kapott az ellenzéki párttól, elsősorban a vasúti szárnyvonalak ügyében. Hónigot ősszel egyszer már hasonló "vasutasnap" keretében bírálta a Fidesz.
1
Világgazdaság Piactér