iparkamara

Még nem érzik a vesztüket a beszállítók

Itthon kevés direkt beszállítóval dolgozik az Audi, ezért egyelőre nincs komoly következménye a csütörtöktől tartó munkabeszüntetésnek. A béremelés viszont mindenkit érint majd.

Felfutottak a problémás ügyek

A BBT adatai szerint 1508 egyezség született az eljárások során, ezenkívül a 183 ajánlás jellegű döntés – amikor a fogyasztónak volt igaza, de a döntés nem kötelező – 80 százalékát önként teljesítették a vállalkozások.

Klaszterek a középpontban

Baranyai vállalkozások is felismerték a közös fellépés, együttműködés lehetséges előnyeit. A spontán szerveződésből mára a gazdaság új formációja alakult ki.

Kamarák: Évi 5 ezres tagdíjból épül az adatbázis

A lehető legkorábbi időpontra, január 23-ára összehívják a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) rendkívüli közgyűlését, amelynek döntenie kell a január elsején hatályba lépő új feladatokat érintő kérdésekben – tudtuk meg Parragh László elnöktől.

Parragh a bosszúszomjas multikról, akik meg akarnak büntetni minket

Az ország sokkal jobb helyzetben van, mint amit a világ elismer, s a nemzetközi befektetői és pénzügyi világ egy része meg akarja büntetni Magyarországot - nyilatkozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a Magyar Hírlapnak.

Parragh nyeregben

Várhatóan október 11-én tartja alakuló ülését a jövőben országos érdekegyeztető fórumként működő Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT), az alakuló ülésen az MTI információi szerint részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök is.

Munkaerő-hiány ellenére sok a szakképzett álláskereső

A szakemberek foglalkoztatása terén tapasztalható szűk keresztmetszetek ellenére még mindig viszonylag sok szakember veszíti el munkahelyét Németországban – írja az AFP. A szakemberek részben a külföldiekkel magyarázzák a jelenséget.

Parragh saját kamarájára bízná a vezetést

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) számára teljesen mindegy, hogy most vagy jövőre módosítják a kamarai törvényt, de a magyar vállalkozásoknak létfontosságú, hogy minél előbb megtörténjen ez.
Világgazdaság Piactér