iskolák

Közeleg a Nepartak tájfun, nagy a készültség Tajvanon

Tajvanon több mint száz repülőjáratot töröltek vagy indítanak késve, valamint iskolákat zárnak be a közeledő szupertájfun, a Nepartak miatt - számolt be csütörtökön az intézkedésekről a helyi média.

Minden iskolában lesz gyors internet 2016 végére

A jövő év végére minden magyarországi iskolában elérhető lesz a szupergyors internet - mondta Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár a Networkshop 2015 Országos Informatikai Konferencián Sárospatakon kedden.

Némethné: visszaéltek iskolák a díjmentes utazási kedvezménnyel

Tavaly félmilliárd forint volt a MÁV bevételkiesése a múzeumlátogatásokhoz kapcsolódó, díjmentes utazások miatt – közölte a fejlesztési miniszter. Németh Lászlóné szerint a vasúttársaság számos alkalommal tapasztalta, hogy a rendszer visszaélésekre is lehetőséget ad. Jelenleg egyezetések vannak, hogy esetleg visszaállítsák a szünidei kedvezményes utazási lehetőséget.

Hisztériakeltés, vagy tankönyvkáosz? Kello: 95 százalékot már kivittek

Szeptember 2-ig minden tankönyv megérkezik az iskolákba, a teljes mennyiség 95 százalékát már ki is szállították – közölte a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello). Az MSZP szerint azonban folytatódik a tankönyvkáosz, s hiányolja a már kifizetett könyvek még nincsenek az iskolában. A tankönyvcsomagok átlagára 12691 forintra tehető, 600 ezer gyerek ingyen kap tankönyvet.

Sok pénzt veszítettek az egyetemek

Jelentősen csökkent a felsőoktatási intézmények költségvetési támogatása az elmúlt öt évben - derül ki a Magyar Rektori Konferencia hétfőn közzétett összegzéséből. A legnagyobb forráselvonással a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és az ELTE kényszerül szembenézni, a vizsgált 27 intézmény összes támogatáscsökkenése közel 84 milliárd forint.
Világgazdaság Piactér