Isztambul

Ősszel nyit a világ legnagyobb repülőtere

Az évente kétszázmillió utasra méretezett légikikötő félezer repülőgépnek tud parkolóhelyet biztosítani, a gépek hat kifutópályáról szállhatnak fel.

Ősszel nyit a világ legnagyobb repülőtere

Minden idők egyik legnagyobb repülőtere épül Törökországban. Az évente kétszázmillió utasra méretezett légikikötő félezer repülőgépnek tud parkolóhelyet biztosítani, a gépek hat kifutópályáról szállhatnak fel, a turistákat pedig négy terminál fogadja majd.

Egy üzbég férfi az szilveszteri isztambuli merénylet elkövetője

A török rendőrség azonosította a szilveszter éjszaka Isztambulban végrehajtott terrorista merénylet elkövetőjének nevét és származását, ezek szerint egy üzbég férfiról van szó - írta a Hürriyet Daily News angol nyelvű török napilap vasárnap.

Folyik a hajsza a terroristák után

Isztambulban legalább 39-en meghaltak és 69-en megsebesültek egy neves szórakozóhely ellen szilveszter éjszaka végrehajtott terrortámadásban - közölte vasárnap Süleyman Soylu török belügyminiszter. Egyelőre nem világos, kik állnak a merénylet hátterében, a rendőrség hajszát indított a városban a tettes kézre kerítése érdekében.

Terrortámadás Isztambulban: eddig 39 áldozat

A télapónak álcázott merénylő éjfél után érkezett meg egy szórakozóhely bejáratához, ahol lelőtt egy rendőrt és egy civilt, majd behatolva az épületbe sorozatlövő fegyverével vaktában tüzet nyitott az újévet ünneplőkre.

Töröltek egy Isztambul-Budapest járatot

Egy Isztambul és Budapest közötti délutáni járatot törölt a Turkish Airlines légitársaság, de a többi járat közlekedik a magyar főváros és a török nagyváros között - mondta el az MTI érdeklődésére a Budapest Airport helyettes szóvivője szerda reggel.
Világgazdaság Piactér