izocukor

Kiegyenlítik egymást a piaci hatások

A cukorpiaci túltermelés miatti alacsony árak visszavetették a Hungrana Keményítő és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. eredményességét, ám ezt részben kompenzálta a bioetanol és az egyéb alkoholtermékek iránti keresletnövekedés – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Reng Zoltán, a cég vezérigazgatója, aki szerint a korlátozások utáni újraindulás érződik a forgalmukban, de a Covid–19 rengeteg kérdést vet fel a következő hónapokra.

Stabil a feldolgozói kereslet a kukoricára

A korábban vártnál jobb eredménnyel zárul, de így is a cég elmúlt tíz évének leggyengébbje a 2019-es – mondta Reng Zoltán, a Hungrana Kft. vezérigazgatója. Biztató azonban, hogy a bioetanol és az izocukor piacán kedvező jelek mutatkoznak.

Stabil piacot adnak a feldolgozók a magyar kukoricatermelőknek

Jelentős árcsökkenést szenvedtek el az európai izocukorgyártók a cukorkvóta megszüntetése óta, de két éven belül helyreállhat a rend, és a szektor piaci pozíciói lényegesen javulnak – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában Reng Zoltán, az iparág hazai piacvezetőjének számító Hungrana Kft. vezérigazgatója. Hozzátette: a bioetanolnál részben az uniós direktíva lesz meghatározó.

Bőven van még tartalék a hozamokban

Stabilizálhatja az árakat, aszályos években pedig hirtelen áremelkedést is okozhat, hogy már 2,5 millió tonna kukorica ipari feldolgozására van kereslet Magyarországon.

Bőven van még tartalék a hozamokban

Stabilizálhatja az árakat, aszályos években pedig hirtelen áremelkedést is okozhat, hogy már 2,5 millió tonna kukorica ipari feldolgozására van kereslet Magyarországon – áll A Falu című folyóiratban megjelent tanulmányban. A hozamokon viszont még van javítanivaló.
1
Világgazdaság Piactér