Járai

Járai: Több eszköz van a jegybank kezében, mint amivel élt

A jegybanknak van lehetősége a gazdasági növekedés élénkítésére – mondta el a Világgazdaságnak adott videóinterjújában Járai Zsigmond, Orbán Viktor első kormányának pénzügyminisztere. Monetáris lazítással is lehet élénkíteni a gazdaságot. Több eszköz van a jegybank kezében, mint amivel élt az elmúlt években – hangsúlyozta a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, aki nem tart inflációs veszélytől. A jegybank elsődleges célja az infláció alacsonyan tartása, de segítenie kell a gazdaságpolitikát.

Járai: 2013-ra öt százalék lehet az alapkamat

A piaci várakozások azt mutatják, hogy a jövő év első negyedévében öt százalék közelébe is csökkenhet a jegybanki alapkamat - mondta Járai Zsigmond szerdán Szekszárdon, a Magyar Vállalkozói Szalon gazdasági fórumán.

IMF-tárgyalások: óva intő levelet írt Járai Ivaschenkónak

Nem képviselhetik a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának álláspontját az fb ellenzéki párti tagjai - írta Járai Zsigmond, az fb elnöke a testület nevében Iryna Ivaschenkónak, az IMF magyarországi képviseletvezetőjének szerdán azt követően, hogy a sajtóból arról értesült, az LMP-t és az MSZP-t képviselő tagok tárgyalást kezdeményeztek a Nemzetközi Valutaalap Magyarországon tárgyaló delegációjával.

Járai: Személyi változásokat is igényel egy új gazdaságpolitika

Járai Zsigmond, a jegybank felügyelőbizottságának elnöke szerint Magyarország csak egy gazdaságpolitikai fordulattal tud kilábalni a nehéz helyzetből. Úgy látja, az EU-szabályoknak 150 százalékig kell megfelelni, módosítani kell az adórendszert, a jegybankot pedig minden hibája ellenére hagyni kell dolgozni.

Nem várnak fényes jövőt

Pénzügyi fegyelemre és reformokra van szükség az ország elmúlt bő évtizedének pénzügyminiszterei szerint, akik ennél többen már nem értenek egyet. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által szervezett 13. Vállalkozók Napján nem mindennapi beszélgetésre került sor.

Járai Zsigmond Orbánt utánozza - videó

A multik szükségességéről beszélt Cséfalvay Zoltán államtitkár, míg Járai Zsigmond szerint pofátlanul előtérbe került az államháztartás szerepe. Chikán Attila pedig a gazdaság fundamentumainak rettenetes állapotára hívta fel a figyelmet a Világgazdaság Multik nélkül nem megy című konferenciáján.
Világgazdaság Piactér