javítás

Van még mit javítani a kkv-szektor termelékenységén

A kis- és középvállalati (kkv) szektor termelékenységének javítását kell a következő évek, évtizedek gazdaságstratégiájának középpontjába állítani - mondta ma Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az M1 hírcsatornán.

Hende reméli, hogy az egyik Gripen-gép még javítható

Az elsődleges szakértői vélemények alapján a honvédelmi tárca abban bízik, hogy a Kecskeméten futóműhiba miatt megsérült Gripen vadászrepülő javítható, így csak a korábban Csehországban balesetet szenvedett, teljes mértékben javíthatatlan gép pótlásáról kell gondoskodniuk - mondta ma Hende Csaba honvédelmi miniszter.

Szebben látja az OECD a magyar helyzetet

Az Európai Unió után a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) is felfelé módosította a magyar gazdaság növekedésére adott előrejelzését a Gazdasági kilátások című félévente megjelenő kiadványának ma publikált számában.

Elegancia is kell a magyar közlekedési kultúra javításához

Toleranciára és eleganciára van szükség a közlekedésben ahhoz, hogy a közlekedési kultúra javuljon - hangsúlyozta ma a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a közlekedési kultúra napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón, amelyen szakmai és civil szervezetek szándéknyilatkozat aláírásával erősítették meg elkötelezettségüket a magyar közlekedési kultúra fejlesztése mellett.

33 milliárd forintos burkolatjavítási program kezdődik

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a hazai úthálózat 287 kritikus helyszínén, 530 kilométeren indít nagyfelületű, külön engedélyhez nem kötött burkolatjavítási programot, 33 milliárd forint ráfordítással - jelentette be az infrastruktúráért felelős államtitkár pénteken a Komárom-Esztergom megyei Bokodon.
Világgazdaság Piactér