jóváírás

Augusztus 15-én kezdődhetnek a jóváírások az OTP-nél

Augusztus 15-én kezdődhetnek a jóváírások az OTP Banknál a forinthiteles ügyfelekkel való elszámolás keretében - mondta Bencsik László vezérigazgató-helyettes a bank mai sajtótájékoztatóján Budapesten.

A Telenor is jóváírja a mobilköltségeket

Jóváírja ügyfeleink belföldi hívás és sms költségeit a katasztrófa sújtotta térségekben az ítéletidő miatt a belügyminiszter által korábban bírált Telenor.

A kormány és az adórendszer - A kompenzáció kompenzációja

Komoly szellemi kapacitást köthetett le a törvényalkotóknál az a javaslat, amely az alkalmazotti adójóváírás kivezetése miatt csökkenő nettó bérek kompenzálására elvárt béremelések költségeit kompenzálná adókedvezmény formájában.

Már elkezdte az adóvisszatérítés utalását a NAV

A személyi jövedelemadó bevallások alapján 61,367 milliárd forint adóvisszatérítést utalt ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 925 ezer személy részére a június 5-i adatok alapján - közölte az adóhatóság.

Adó: figyelni a bevallásnál - Nonszensz az APEH programja?

Különös időszerűséget adott az adójóváírásra irányuló közfigyelem az utóbbi napokban egy régóta húzódó vitának. Egy adószakértő ugyanis immár harmadik éve kifogásolja, hogy az szja-bevallásban az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) programja megengedi, hogy az adózó a neki járónál kevesebb jóváírásban részesüljön.

Adóátalakítás: havi 150 ezres jövedelemtől lehet jól járni

Miközben a járulékcsökkentés valóban több ezer vagy akár tízezer forintos megtakarítást hoz a vállalkozásoknak, a magánszemélyek esetében korántsem egyértelmű, hogy a 2009. július 1-jén és 2010. január 1-jén életbe lépő adómódosítások révén összességében jelentősen csökken az elvonás mértéke.
1
Világgazdaság Piactér