jutalék

Ömlik a jutalékbevétel a Duna House-hoz

Nem igazán számít az ingatlanközvetítő harmadik negyedéves működése szempontjából a mindenkit sújtó járványhelyzet. Így is rekordot várnak.

A lengyel piac segítette a DH-t

Csaknem a tizedével csökkent a Duna House hazai közvetítői jutaléka a negyedik negyedévben, a csoportszintű eredményt csak a lengyel piac kiemelkedő teljesítménye kompenzálta. A hitelszegmensben továbbra is remekelt a DH.

Megugrott az ügynökök jutalékbevétele

Megugrott a biztosításközvetítők jutaléka tavaly. Az életbiztosítási ügynökök nehéz esztendőknek néznek elébe, a nem életágon viszont nagyot kaszálhatnak.

Egyéves a jutalékplafon

Egy éve korlátozták a jelzáloghiteleknél az ügynöki jutalékot. A jegybanki adatok alapján a közvetítők pénze nagyrészt a bankoknál maradhatott.

Újra kell tárgyalja a GVH a bankközi jutalék gigabírságát

A Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte az OTP Bankra 281 millió forint bírság kiszabását megállapító, 2009. szeptember 24-én kelt GVH határozatot az úgynevezett bankközi jutalék (Multilateral Interchange Fee - MIF) ügyben, megváltoztatva ezzel az azt helyben hagyó elsőfokú bírósági ítéletet, egyben a Gazdasági Versenyhivatalt (GVH) új eljárás lefolytatására kötelezte március 9-én tartott, másodfokú, pert lezáró tárgyalásán kihirdetett ítéletében - tette közzé a bank csütörtökön, a BÉT honlapján.

Meg nem szolgált milliárdok

Hatalmas adósságot, 15–20 milliárd forintot halmoztak fel üzletkötők a magyar biztosítóknál. Ennek leépítéshez mind a szabályozáson, mind a társaságok gyakorlatán változtatni kellene.
Világgazdaság Piactér