jvsz

NGM: A kormány tárgyalást kezd az itteni multikkal

Magyarország erős Európában érdekelt, de olyan integrációban, amelyben a döntéshozatalban a nemzeti érdekek szerepet kapnak, figyelembe veszik azokat - emelte ki Hidvéghi Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára a Joint Venture Szövetség (JVSZ) keddi budapesti rendezvényén.

38-an tartanak el 100 embert - Ez Magyarország

A gazdaságpolitika fordulatra kényszerül, mert nem vált be az eddig követett recept. A gondok nagy része Magyarországon nem is a válság során alakult ki. A vállalatoknál sokkal fontosabbá vált a makrofolyamatok elemzése - derült ki a (többek között Bod Péter Ákos és Vukovich Gabriella részvételével megtartott) Joint Venture Szövetség konferenciáján.

Kína beszáll a Malévba?

Még a nyári szünet előtt a parlament elé kerül az új közbeszerzési törvény, a Mol-tranzakció feltételei tökéletesen megfelelnek a nemzetközi üzleti gyakorlatnak, a Széll Kálmán terv élvezi a piac támogatását és harmonikus az együttműködés a külföldi befektetőkkel - közölte Fellegi Tamás a Joint Venture Szövetség közgyűlésén.

EU-támogatások válságkezelésre: Magyarország gyorsan reagál

Magyarország viszonylag gyorsan reagál az Európai Unió válságkezeléssel, gazdaságélénkítéssel kapcsolatos lehetőségeire. Ennek jele egyfelől, hogy néha anélkül kezdődik meg az egyeztetés egy-egy támogatási konstrukcióról, hogy ott lenne mögötte az európai bizottsági jóváhagyás.
1
Világgazdaság Piactér