kadhafi

Csak lassan kezd csordogálni a líbiai olaj

Az olajbevételek és a külföldön kezelt befektetések segíthetik Líbiát, hogy hamarabb állítsa talpra gazdaságát, mint az arab tavasz által szintén érintett szomszédos Egyiptom és Tunézia. A stabilitás megerősítése azonban korántsem lesz egyszerű a Kadhafi-rezsimet megbuktató szövetségen belüli ellentétek miatt.

Már gyűlnek a keselyűk Líbiában - Itt tart az olajharc

Kadhafi bukása után a figyelem az olajkészletekre terelődött Líbiában, az orosz illetékesek már most attól tartanak, hogy a felkelők győzelme után többé nem részesedhetnek a líbiai olajüzletekből.

Vége Kadhafi uralmának?

A február óta tartó polgárháború Líbiában, úgy tűnik, a végéhez közeledik, a felkelők már a főváros, Tripoli 95 százalékát elfoglalták és Kadhafi rezidenciája felé tartanak.

A NATO megkezdte a líbiai főváros bombázását

Az AFP tudósítása szerint a nemzetközi erők Tripoli és más városok ellen is légitámadást indítottak, miközben az ENSZ igyekszik humanitárius segítséget nyújtani Miszrátában.

Szaif Kadhafi és én, avagy a szakértők dilemmája

Nem is oly rég egy kolléga a Harvard Egyetemen írt nekem, hogy Szaif al-Iszlam Kadhafi, a líbiai diktátor fia a városban jár, és szeretne találkozni velem. A munkatársam azt állította, hogy érdekes fickó, aki a London School of Economics and Political Science-en (LSE) szerzett doktorátust. Azt mondta, élvezni fogom a vele való találkozót, miközben segíthetem gondolkodásának fejlődését gazdasági ügyekben.
Világgazdaság Piactér