kalóz

Új szabály a netes kalózkodás ellen - Mire számíthatunk?

Nem hoz automatikus változást a magyar szabályozásban az elmúlt napokban sokat támadott netes kalózkodás elleni megállapodás ratifikálása, de az egyezmény megteremti a lehetőségét a törvények – akár emberi jogokat is sértő – szigorításának.

Szabadesésben a szabaddemokraták, hét százalékon a "kalózok"

A legújabb közvélemény-kutatás katasztrófát jelez Philipp Rösler, a német szabaddemokraták (FDP) vezetője számára - írja a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja. A liberálisok támogatottsága csökken és egyre közelebb kerülnek a nulla vonalhoz.

Tévésorozatokra specializálódott kalózt fogtak Amerikában

Tévésorozatokra „szakosodott” kalóz DVD-kereskedőt vettek őrizetbe az amerikai hatóságok a napokban. A nigériai nőnél többek között a Lost, a Gyilkos elmék és a Doktor House epizódjainak kalózkópiáit találták meg - olvasható a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület közleményében.

A bolgár kalózok vannak a legtöbben

A Hanglemezkiadók Nemzetközi Szövetsége (IFPI) képviselője szerint az Európai Unió tagállamai közül Bulgáriában a legmagasabb a kalózkodási ráta. A szakértő úgy véli, a bolgár piacon nem alakulhat ki fenntartható zenepiac, amíg nincs a helyzetet kezelő állami szabályozás – adta hírül a Sofia News Agency.

Avatar: a kalózok körében is hatalmas siker

Miután minden elképelhető filmes rekordot megdöntött, újabb látványos, bár nem túl kedvező eredményt ért el az Avatar. A film kalóz Blu-ray kópiáját ugyanis alig néhány nap alatt minden eddiginél többen töltötték le az interneten.

Beismerte: kalózkodik az olasz belügyminiszter - Zeneletöltés a netről

Az illegális letöltés visszaszorítását célzó, az internetkapcsolat felfüggesztésének lehetőségét is alkalmazó rendszereket kritizálva Roberto Maroni, olasz belügyminiszter beismerte, hogy maga is tölt le illegálisan zenét az internetről. Olasz jogvédők szerint a miniszternek inkább a kalózkodás káros gazdasági hatásaival kellene foglalkoznia.
Világgazdaság Piactér