kamatok

Kényelmes helyzetben van a jegybank

A szeptemberi kamatdöntő ülésen nem lép a jegybank, azonban a következő évben a külső környezet romlása lazító intézkedéseket eredményezhet.

Olcsó hitelekkel számolhatnak a babavárók

A babaváró támogatás mellett jelzáloghitel felvételében gondolkodók másfél éve a legalacsonyabb hitelköltségekkel számolhatnak a mélyben levő referenciakamatok miatt.

Még nem látni a gödör alját

A valutaalap és a Világbank, de a német kormány is a korábbinál gyengébb növekedésre számít 2019-ben Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető stratégája szerint.

Az éven túli hitelek nyomják le a kamatokat

A hosszú hitelek kamata egy hónap alatt 19 bázispontot csökkent, amiben visszaköszön az MNB szándéka az éven túli kamatfixálású hitelek kedvezőbbé tételére.

Elfogy a lakástámogatás

Az állampapír-piaci hozamok csökkenése miatt az államnak egyre kisebb összeggel kell támogatnia az elmúlt években felvett lakáshiteleket. A három éve bevezetett otthonteremtési hitelre lassan már nem is jár támogatás, de a törlesztések miatt is csökken a költségvetésre háruló teher.

Rettenetesen sok készpénze van a lakosságnak

A háztartásoknak március végén a jegybank adatai szerint már 2648 milliárd forintnyi készpénzük volt, ami történelmi rekord, és csaknem 20 százalékkal több, mint egy éve volt.
Világgazdaság Piactér