kárenyhítés

Még három hétig jelenthetik be a fagykárt a gazdák

Április 15-ig igényelhetnek kárenyhítést a gazdák a téli fagy miatt; a fagykár bejelentésére a határidőt követően már nem lesz lehetőség - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Ráfázhatnak a biztosítás nélküli őstermelők

A tőkeszegénység mellett komoly strukturális problémák is akadályozzák az elemi károk elleni biztosítások elterjedését a hazai mezőgazdaság kisebb termelőinek körében.

55 milliós segélyalapot indít a MAL

A MAL Zrt. vezetősége a mai nappal a kárenyhítésre és a helyreállításra 200 000 euróval (55 millió forint) megnyitja saját MAL Segélyalapját is - nyilatkozta Bakonyi Zoltán cégvezető.

Óriási bajban a magyar gabonatermelők

Nagy a baj az aratásnál, a termés negyven százaléka elveszett az árvíz és a belvíz következményeként - erősítette meg a Duna Televízió reggeli műsorának nyilatkozó Jakab István, a MAGOSZ elnöke.

Átalakításra vár a mezőgazdasági kárenyhítési rendszer

Mentesíteni kellene most a gazdaságokat, a termelőket a kárenyhítési-alapba történő befizetési kötelezettség alól, és lehetővé kellene tenni számukra a halasztott fizetést a belvizek és árvizek miatt - nyilatkozta a Népszava pénteki számában Horváth Gábor, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) főtitkára.
Világgazdaság Piactér