kasszák

Szuperkasszák: az NGM szerint nem a bírság a cél

A pénztárgépcsere kapcsán nem cél a szankcionálás, a nemzetgazdasági tárca és az adóhivatal legfontosabb feladata jelenleg a pénztárgépcsere folyamatának támogatása, a gyártók és más érintett vállalkozások segítése - mondta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős helyettes államtitkára hétfőn az MTI-nek. Az államtitkár tájékoztatása szerint ebben is egyetértés volt az adóhatóság vezetőivel tartott múlt szombati egyeztetésükön.

A trafikosoknak okozza a legnagyobb fejtörést az új pénztárgépek késése

Várhatóan tovább csúszik az országban működő mintegy 300 ezer pénztárgép kötelező cseréje, mivel a már többször módosított határidő sem tűnik tarthatónak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatallal összeköthető berendezések mintadarabjainak engedélyeztetése ugyanis még csak nemrég kezdődött el, így egyelőre nincs a piacon olyan pénztárgép, amely megfelel az új törvényi előírásoknak. A problémával leghamarabb a július elsejétől induló új nemzeti dohányboltok üzemeltetői szembesülnek, akiknek ráadásul nem csak az adóhatóság felé kell az online adatforgalmat biztosítaniuk, hanem a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. irányába is.

Kérdés, hogyan számolnak

A magánnyugdíjpénztárak megszüntetési ügye nyomán Magyarországot még az idén leminősíthetik

Nyugdíjcsapda

Ha 2014-ben az LMP kormányzati helyzetben lesz, jóváírják a befizetését, ami rögtön újabb költségvetési szigort feltételez

"Remélem, az EU megint bennünket" - vélemények nyugdíjügyben

A nyugdíjrendszer átalakításával a kormány átlépte a Rubicont – így értékelte az Indexnek Duronelly Péter, a GE Capital befektetési igazgatója és Bebesy Dániel, a cég elemzője Matolcsy György mai, nyugdíjrendszert érintő bejelentését.
Világgazdaság Piactér