képzettség

Egyharmadnyi pályaelhagyó

Olyan oktatási rendszerre van szükség, amely elsősorban a megszerzett tudás rugalmas hasznosításában segíti a munkavállalókat – mondják a KSH kutatói. A népszámlálás adatai alapján elemezték, hogy a csaknem 4 millió dolgozó képzettsége mennyire felel meg a foglalkozásának. Arra a következtetésre jutottak, hogy a legtöbb szakma gyakorlásához – így például ahhoz, hogy valaki miniszter vagy államtitkár legyen – generálisabb tudás is elegendő.

Íme, 2011 legbiztosabb állásai

Csak néhány iparág és munkakör stabil, így nem szabad a véletlenre bízni, mit hoz a jövő, érdemes mindent megtenni, hogy állásban maradjunk – ez derül ki abból a szakanyagból, amelyet az AOL Jobs tett közzé a 2011-es év legbiztonságosabb munkaköreiről.

900 ezer főnek semmilyen képzettsége sincs

A foglalkoztatáspolitika egyik legsúlyosabb problémájának nevezte Czomba Sándor, hogy napjainkban a munkanélküliek és az inaktívak táborában közel 900 ezer olyan ember van, akiknek semmiféle szakképzettsége nincs.

Kimondtuk: Rossz évet zárunk

Felemás évünk volt, az emberek közérzetében rossz és jó tapasztalatok összegződnek. A magyarok háromnegyede panaszkodott pénzügyeinek, anyagi helyzetének alakulására, s többségben vannak a magánéletüket negatívan értékelők is – derül ki az Ipsos kutatásából.

Biztosítási ügynökök képzettség nélkül

Több mint 5 ezer biztosítási ügynöknek kell decemberig megszereznie az előírt végzettséget, ha jövőre is maradni szeretne a közvetítői szakmában, de összesen több mint 20 ezernek nincs meg a szükséges képzettsége a PSZÁF jó 40 ezres nyilvántartásában.
1
Világgazdaság Piactér