kereskedő

GfK: jó év volt 2016 az építőanyagkereskedelemben

Az idei év az építőanyagok iránti kereslet növekedését hozhatja. A tavalyi évben megkezdett építkezések 2016-ban a szerkezetépítés forgalmát növelték, idén pedig valószínűleg az építőanyag-forgalmat fogják erőteljesen növelni – állítja a GfK építőanyag-kereskedői paneladataira alapozva.

Zárva tartás: Félősek lettek a kereskedők

A családi élelmiszerboltocskák számára jelent konkurenciát, ha az Országgyűlés lehetővé teszi, hogy a kereskedelmi láncok üzletei is nyithassanak fél ötkor. Azt egyébként nem tudni, hogyan hatottak az új rendelkezések: a kereskedők nem osztják meg tapasztalataikat.

Milliárdokat kérnek a visszavont engedélyű pénztárgépek után

Összesen több mint 68 ezer pénztárgép után, több mint 2,8 milliárd forint összegben nyújtottak be nyilatkozatot az előleg, illetve vételár állam általi átvállalására a visszavont engedélyű pénztárgépek, illetve az előlegekkel eltűnt vállalkozás miatt pórul járt kereskedők - tudta meg az MTI az adóhatóságtól.

Porsche Hungaria: Az áfavisszaigénylés mentheti meg a márkaszervizeket

Jövőre sem lehet komolyabb bővüléssel számolni az autópiacon – jelentette ki Eppel János, a legnagyobb autóimportőr vállalat, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója, hozzáfűzve: a havi eladási szint 2009 augusztusa óta néhány százalékos eltéréseket leszámítva tulajdonképpen azonos.

Kevés vevő, romló fizetési morál

Bár az építőipar még mindig súlyos recesszióval küzd, az Első Magyar Építőanyag- és Burkolatkereskedők Hálózatának (Mébker) sikerült biztató folyamatokat elindítani – értékelte az alakulás óta eltelt egy év eredményeit Markovich Béla, a Mébker alapítója, a Mapei Kft. ügyvezetője.
Világgazdaság Piactér