kiadók

Többé nem kell a kiadóknál házalnia a szerzőknek

Az Ulpius csődje és az Alexandra pénzügyi gondjai nyomán idehaza is elindulhat egy modellváltás a könyvpiacon, nagyobb szerephez juthatnak a szerzői kiadásokat bonyolító, úgynevezett self publishing cégek. A rendszer mára átformálta az egész amerikai könyvipart, az így kiadott könyvek sikere pedig megkérdőjelezi a nagy kiadók eddigi uralmát. A kisebb hazai piacon ilyen drámai előretörés nem várható, de kettős csőd után így is megnyílt az út a modell előtt

Kartellgyanú az ebook-kiadóknál

A brüsszeli versenyhatóság razziát tartott az európai ebook (elektronikus könyv) kiadó vállalatoknál kartell megállapodás gyanúja miatt - közölte az EU-Bizottság szerdán az érintett vállaltok megnevezése nélkül.

Visszaesett a könyvpiac

A karácsonyi ajándékozási lázban bíznak a hazai könyvpiac szereplői. A válság sem a kereskedőket, sem a kiadókat nem kerülte el, ezt főképpen az első félévi eredményeik mutatják, érezhetően megcsappant a forgalom.

Rendezetlen digitalizáció

Itthon és külföldön egyaránt komoly viták tárgyát képezi a Google legújabb üzlete, amely nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint azt, hogy digitalizált formában elérhetővé teszi a világon eddig nyomtatásban megjelent összes könyvet.
1
Világgazdaság Piactér