kiber

Megerősítenék az EU kibervédelmét

Az Európai Parlament az Unió kibervédelmi kapacitásainak megerősítését, illetve a NATO-val való szorosabb együttműködést sürgette.

A véradók adatai sincsenek biztonságban

Senki sincs biztonságban az adathalászoktól, immár a véradók személyes adataihoz is megpróbáltak hozzáférni illetéktelenek – írja a keddi Magyar Idők.

Kibertámadás világszerte: Oroszországot érte a legtöbb támadás

A Kasperky Lab orosz számítógépes biztonsági cég a világ 74 országában 45 ezer támadást észlelt a WannaCry program részéről, és megállapította, hogy a legtöbb fertőzési kísérlet Oroszországban történt – közölte péntek este az Interfax orosz hírügynökség.

Jövőre új veszélyek leselkedhetnek ránk a kibertérben

Miután az idei a zsarolóprogramok éve volt, jövőre leginkább a hálózatra kapcsolt legkülönfélébb műszaki eszközök, a "dolgok internete" saját céljaikra való felhasználására összpontosítanak majd a kiberbűnözők - áll a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat 2017-es előrejelzésében.

Kína a világ bármely internetes oldalát blokkolhatja

Kínának új kiberfegyvere van, amely a Kínai Nagyágyú néven híresült el. Az informatikai eszköz használatával akár külföldi számítógépeket is meg tudnak fertőzni vírusokkal, és túlterheléses támadást tudnak intézni bármely honlap ellen a világhálón - áll a Citizen,s Lab, az internettartalom szabályozás módjait kutató torontói intézet tanulmányában.

A pénzünkre fenik a fogukat a kiberbűnözők

Növekszik a felhasználók személyes adatai, valamint a bankszámláján és Bitconinban elhelyezett pénzének megszerzésére irányuló kibertámadások száma - tájékoztatták a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat szakemberei Budapesten a sajtó képviselőit.
1
Világgazdaság Piactér