kilométeróra

Visszatekert kilométerórákkal trükköznek a használtautó-kereskedők

Továbbra is zavartalanul tekerik vissza a kilométerórákat a használtautókat értékesítők, annak ellenére, hogy tavaly július óta már szabadságvesztést is kaphatnak érte a büntető törvénykönyv (Btk.) szerint - közölte a Használatutó.hu szakportál csütörtökön az MTI-vel.

Kilométeróra-tekerés: a börtön sem riasztja az ügyeskedőket

Júliustól a Büntető Törvénykönyv rendelkezése alapján egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az autók kilométerórájának visszatekerése, és immár közel kétéves a kilométeradatok központi regisztrációját előíró rendelkezés is. A Használtautó.hu internetes szakportál elemzése azonban arról tanúskodik, hogy az órapörgetés gyakorlatának visszaszorulására egyelőre kevés jel utal.

Autósok, figyelem! Nagyot bukhat, aki erre nem figyel

Másfél éve működik Magyarországon az a nyilvántartás, amellyel vissza lehetne szorítani a használt autók kilométeróráinak visszatekerését. Az adatbázisból 1250 forintos díjért lehet lekérdezni a benne szereplő kocsik adatait, de még eltart egy ideig, amíg minden autóról lesz valamilyen támpont – írja a Híradó.hu.

Órapörgetés után Romániába és Bulgáriába viszik tőlünk az öreg autókat

Az első fél év alatt több mint három hónapot öregedett a magyarországi személyautó állomány. Ha folytatódik a korosodás és az Európai Unió a járműveket is be fogja számítani a szén-dioxid-kvótába, Magyarország nettó befizető lehet. A számokból látható, hogy a hazai használtautó-kereskedelemből kieső autókat külföldről pótolták a vásárlók. Az öregedő hazai autóállomány miatt ugyanis itthon csökkent a fiatal, minőségi használtautó-kínálat a piacon. Mivel január elsején ismét, a tavaly júliusinál jelentősebb mértékben, kategóriától függően 37–50 százalékkal mérséklődött a regisztrációs adó, várható volt a használtautó-import fellendülése – vélekedik Horváth Zoltán, a 38 kereskedéssel rendelkező Weltauto-hálózat márkaigazgatója, aki szerint ez a tendencia jövőre is folytatódhat.

Hiába a szigor, még sokáig divat marad a kilométeróra visszapörgetése

A kilométeradatok nyilvántartását előíró, januártól életbe lépett új szabályozás egyelőre nem szorította vissza számottevően a kilométerórák visszatekerésének gyakorlatát a személyautók körében – derül ki a Használtautó.hu elemzéséből, amely fél évvel az intézkedés bevezetését követően vizsgálta a használtautó-hirdetésekben megjelenő futásteljesítmények változását.

Áfatrükk, külföldi rendszám - Lecsapnának az autóimportőrök

Akadályozzák meg a külföldi rendszám használatát, de a segédmotoros kerékpárok kapjanak rendszámot. Csökkenjen a regisztrációs adóplafon és ne kelljen tulajdonszerzési illetéket fizetni teherautó vásárláskor – áll abban a javaslatcsomagban, amit a múlt héten adott be az Országgyűlés gazdasági bizottságának a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete, valamint az Autós Nagykoalíció.

Autóimportőrök: Járjon börtön a kilométeróra manipulálásáért!

A törvény a kilométeróra manipulálást nem, vagy nem kellő súllyal szankcionálj, ezért a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete javaslatot tett a Büntető Törvénykönyv módosítására, hogy a kilométeróra manipulálást letöltendő börtönbüntetéssel szankcionálják.
1
Világgazdaság Piactér