Kincses Gyula

Háromlépcsős orvosbéremelés jön

Tegnap megjelent a parlament honlapján az a törvénytervezet, amely a következő három évben az orvosok alapbérének emelkedését tartalmazza. A dokumentum kitér a hálapénz büntethetőségére, azt pedig engedélyhez köti, hogy a közellátásban dolgozó orvosok a magánellátásban másodállást vállalhassanak.

Orrnehéz lesz a béremelés ütemezése

A kormány elfogadta a Magyar Orvosi Kamara által javasolt bértáblát, az erről szóló törvényjavaslatot ma nyújtják be a Országgyűlésnek. A bérfejlesztés többlépcsős lesz, de már 2021 januárjától ­65–70 százalékkal emelkedik az orvosok bére.

Megint több lett a császármetszés

A császármetszések számát tekintve az intézmények között lényegesek az eltérések. A hátterében vélhetően gyakran az orvos és az anya megegyezése áll.

Megint több lett a császármetszés

A császármetszések számát tekintve az intézmények között lényeges eltérések mutatkoznak. A hátterében vélhetően gyakran az orvos és az anya megegyezése áll, ez azonban nem tekinthető megfelelő szakmai indoknak ilyen beavatkozásokhoz.

Plusz ötszázmilliárdra lenne szükség

A csoportpraxisok, amelyek mini-rendelőintézetként működnek, nyújthatnak megoldást az alapellátás problémájára – erről is beszélt a Világgazdaságnak adott interjújában a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Plusz ötszázmilliárdra lenne szükség

A csoportpraxisok, amelyek mini-rendelőintézetként működnek, nyújthatnak megoldást az alapellátás problémájára – erről is beszélt a Világgazdaságnak adott interjújában Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara novemberben megválasztott elnöke, aki szerint a magánegészségügy mérete már a közellátás biztonságát veszélyezteti.
Világgazdaság Piactér