kismama

Agyhalott kismama gyerekét segítették világra

Speciális terápiával, a család egyetértésével tartottak életben egy agyhalott kismamát a Semmelweis Egyetemen két és fél hónapig, hogy világra segíthessék gyermekét.

Mobiltelefonos alkalmazás készült kismamák számára

Mobiltelefonos alkalmazás indult várandós kismamák számára a magzati élet fejlődésének nyomon követésére. A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet támogatta.

"Büntetik" a foglalkoztatásban a gyermekvállalást

A kismamák felének a GYES, GYED lejártával munkakereséssel kell kezdeni a munkaerő-piaci reintegrációját. A magas iskolai végzettség sokkal inkább valószínűsíti, hogy egy anyukának van lehetősége visszatérni a régi munkahelyére. A kisgyermekkes anyák 20 százalékát sem tudják Magyarországon foglalkoztatni.

Nem kell majd túlóradíjat fizetni? Módosítások a munka törvénykönyvében

Megdöbbentő mértékben kívánja visszavágni a munkavállalók jogait a kormány – írja a FigyelőNet. Egyebek mellett hosszabb lenne a próbaidő, s kettőnél több részletben is ki lehet majd adni a szabadságot, de a túlórákat sem lesz majd kötelező kifizetni. Az Orbán-kormány Gyurcsányék egy ideiglenes szabályát is véglegesíti.
Világgazdaság Piactér