kisvállalkozások

Hazai pályán játszanak a kisvállalatok

Egy kutatás eredményei szerint a kis- és középvállalatok optimisták, a továbblépés lehetőségeit keresik, a visszahúzó erők helyett a fejlődést akadályozó tényezőkre panaszkodnak.

Éttermet akarunk, nem kocsmát

A magyarok 14 százaléka szeretne a szomszédjába valamilyen vendéglátóipari egységet - derül ki a K&H: üzletet ide! legfrissebb adataiból. A programban részt vevők szerint 700 étteremre és 500 új cukrászdára lenne szükség országszerte, miközben mindössze 153 új sörözőt-borozót szeretnének.

A kata népszerűbb lett, az evából már távoznak

A kisvállalkozások elkezdték felfedezni a katát (kisadózó vállalkozások tételes adója), és – ugyan lassabban az eredetileg vártnál – otthagyják az egyszerűsített vállalkozói adót, az evát – derül ki az Állami Számvevőszék első féléves folyamatokat elemző, a héten publikált jelentéséből.

E-mail teher a cégeknek

Évi több tízezer forint kiadási kötelezettséggel szembesülnek most a cégpapírjaikat rendbe tévő kisvállalkozások. Jövőre már olyan e-mail címmel kell rendelkezniük, amivel át tudják venni az oda érkező hivatalos iratokat. A tanúsítványt jelenleg csak két cég forgalmazza, és egyelőre csak a fővárosban szerezhető be.

Van-e visszatérés?

Hiba volna a XIX. század utolsó harmadát jellemző jogi gondolkodás Prokrusztész-ágyába kényszeríteni a folyvást változó részvénytársasági szabályozást.
Világgazdaság Piactér