kiválasztás

Fordult a kocka: már a munkavállalók vannak helyzetben az interjún

Még mindig sok munkáltatóban él az a téveszme, hogy szívességet tesz a munkavállalóknak azzal, ha behívja egy interjúra. Ha egy vállalat nem akar lemaradni a munkaerőpiaci versenyben, érdemes lehet ezen változtatni – derül ki egy friss kutatásból. Legalábbis erre hívja fel a figyelmet a független elemző és tanácsadó cég, az Aptitude Research Partners új kutatása.

Aki most jelentkezik a gyöngyösi gumigyárba, annak irány India!

Megkezdődött a toborzás az Apollo Tyresnél, első körben 100, majd az év második felében 150 technikust és friss diplomás mérnököt vesz fel a nemzetközi gumiabroncsgyártó a Gyöngyöshalász közelében épülő európai zöldmezős gyárába.

Munkavállalói károkozás - 90 százalék megelőzhető a szakértő szerint

A szükségtelen munkavállalói kockázatok céges költségei tetemes kárt okoznak a munkaadóknak. Fehér Zsolt, az Assessment Systems International szakértője állítja: a dolgozók személyisége alapján 90 százalékos biztonsággal előre jelezhető, mérhető, és megelőzhető károk többsége a munkatársak nem megfelelő kiválasztásából, illetve a kockázatok tudatában célzottan tett megelőző lépések hiányából ered. Ez azonban többé nem „HR-probléma”: a helyzetet a vállalatoknak stratégiai szinten kell értékelniük és kezelniük.
1
Világgazdaság Piactér