kohéziós politika

Új utakat kap Budapest Brüsszeltől

Az Európai Bizottság kohéziós politika keretében 4 milliárd eurós beruházási csomagot fogadott el 10 tagállam 25 infrastrukturális projektje számára.

Andor László: Európa kohéziója

Ha a kohéziós politika jól működik, az segíti a jövedelmi szakadék összehúzódását, valamint fejlesztéséhez nyújtott támogatások útján erősíti a versenyképességet a periférián.

Győri Enikő: a kohéziós politika eladósodás nélkül ösztönzi a beruházásokat

Az unió kohéziós, vagyis felzárkóztatási politikája segítségével úgy lehet ösztönözni a beruházásokat, hogy közben nem növekszik az eladósodás - hangsúlyozta Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára kedden Brüsszelben, a tagországok általános ügyekkel foglalkozó miniszteri tanácskozásán.

Jóval kevesebb EU-s pénzt kaphat Magyarország

Kaiser Tamás, a Pannon Egyetem docense szerint mivel az Európai Bizottságnak a következő többéves költségvetési keretre tett javaslatában csökkenne a Magyarországnak jutó kohéziós támogatás, az ország érdeke, hogy minél tovább egyben tartsa "a kohézió barátai" csoportot, vagyis azoknak a tagállamoknak az összefogását, amelyek kifogásolják a kohéziós politika tervezett módosításait.

Tartsunk össze! - mondja az EU

Az erős kohéziós politika mellett tettek hitet az Európai Unió illetékes miniszterei informális találkozójukon, mert megítélésük szerint csak így teljesülhetnek az EU 2020 stratégia célkitűzései.

Fellegi: az új gazdasági rendet kell először is meghatározni

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter szerint jó esély van arra, hogy az Európai Unió a jelenlegi értékeinek megtartásával folytassa a kohéziós politikát a következő költségvetési tervezési periódusban is. A miniszter a soros magyar EU-elnökség félidejét értékelve elmondta: arra is jó esélyt lát, hogy egyszerre érvényesüljenek a versenyképességi szempontok és a hagyományos, szolidaritás elvű célkitűzések is.
Világgazdaság Piactér