költséghatékonyság

Ezeket a fiókokat zárja be az MKB

A bank költséghatékonyságának javítása, valamint a fenntartható nyereséges működésének érdekében zár be fiókokat.

Drágul a magyar dolgozó

Egyre több a betöltetlen álláshely Európában, Magyarország pedig az élmezőnyben jár, ami miatt nálunk növekednek az egyik leggyorsabb mértékben a munkaerőköltségek.

Nem akarnak energiahatékonyságba beruházni a cégek

Továbbra is jelentős potenciált rejt a vállalati energiahatékonyság területe Magyarországon, de a cégek már nem beruházásokra koncentrálnak, hanem professzionális üzemeltetőt keresnek inkább.

Lesújtó jelentés a Klikről: 57 milliárdos hiány, alkalmatlan vezetők

Nem vezetik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik), csak irányítják, de azt sem hatékonyan – áll Szabó Balázs miniszteri biztos egy újabb, az Index által nyilvánosságra hozott jelentésében. A dokumentum szerint a gazdálkodási szervezet nem képes ellátni a feladatát. Szabó a 2014-es prognosztizálható, 57 milliárdos költségvetési hiány kialakulásért a Klik elnökét teszi felelőssé. A dokumentum szerint a vezető beosztású munkatársak, – néhány kivételtől eltekintve – nem rendelkeznek olyan képességekkel és készségekkel, melyek szükségesek lennének egy 2300 fős szervezet vezetői pozícióinak betöltéséhez. Becslések szerint a tankerületi igazgatók fele szakmailag nem eléggé felkészült a feladatai ellátására.

Létszámleépítés: többe kerül a leves, mint a hús?

A gazdasági válság hatásaként számos cég döntött a létszámleépítés mellett, így remélve nagyobb költséghatékonyságot és a válság túlélését. Az elbocsátások módszerével elért pozitív pénzügyi hatás azonban vitatható lehet, hiszen a megtakarítási terv egyéb úton is teljesíthető.

Elkeserítő az adatbiztonsági helyzet Magyarországon

A cégek többsége látszólag túljutott a szigorú válságkezelés és a költségcsökkentés időszakán, egyre többen ismerik fel, hogy az üzleti előnyök érdekében célszerű megkezdeniük az IT és üzleti területek összehangolását. Továbbra is elhanyagolt, és ezért kiemelten kockázatos terület azonban a vállalati adatbiztonság – derül ki a Deloitte "IT Business Balance Survey" felméréséből.
1
Világgazdaság Piactér