koncesszió

Faképnél hagyták a fővárost a reklámtender-ügyben

Tavaly egymilliárdot bukott a BKV azon, hogy a főváros megfúrta a cég reklámfelületeinek kiszervezését. A városvezetés egy év után felébredt és mégis inkább tető alá hozta volna a koncessziót.

Brüsszelben tárgyalnak a mobilfizetésről

Megalapozatlannak tűnik a Fővárosi Közgyűlésnek az a határozati javaslata, amely egy uniós ítéletre hivatkozva vizsgálná felül, hogy a jövőben is alkalmazandó-e a magyar mobilfizetési szabályozás a fővárosi parkolásüzemeltetésben.

Franciáké lett a belgrádi repülőtér

A francia fél kötelezettséget vállalt, hogy a következő két és fél évtizedben további 732 millió eurót fektet a létesítmény korszerűsítésébe.

Tolongás a belgrádi repülőtérért

A szerb kormány május 30-ig meghosszabbította a határidőt a belgrádi Nikola Tesla Repülőtér koncesszióba vételére vonatkozó ajánlatok benyújtására.

Megjelentek a barnakőszén és szénhidrogén bányászati koncessziók

A nemzeti fejlesztési miniszter koncessziós pályázati felhívásokat tett közzé barnakőszén feltárására és kitermelésére a Dubicsány I. bányatelek területén, valamint szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére Battonya-Pusztaföldvár Észak, Berettyóújfalu, Dány, Lakócsa, Mogyoród, Nagykáta, Ócsa, Püspökladány és Sellye területeken - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.
Világgazdaság Piactér