konszolidáció

Helyreállítás és Marshall-terv

A Marshall-terv a háború utáni éhínség és nélkülözés felszámolásával párhuzamosan az európai gazdaságok fenntartható újraépítésére irányult.

Brutális adósságnövekedés

Egy hónap alatt több mint 23 milliárd forinttal nőtt, ezzel október végére meghaladta a 120 milliárd forintot az állami intézmények adóssága. A napokban bejelentett részleges kórházkonszolidáció nagyjából az egészségügyi intézmények 60 napon túl lejárt számláinak kifizetésére elegendő.

Ketyegő bombák lehetnek az önkormányzati cégek

„Nincs szükség újabb önkormányzati adósságkonszolidációra" – hangoztatta a Világgazdaság önkormányzatokról szóló konferenciáján a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke. Schmidt Jenő szerint a jövő évi költségvetésben nincs működési többlet az idei évhez képest a települések számára. Szabó Gellért, a Magyar Faluszövetség elnöke szerint a központi támogatás rendszere jóval áttekinthetőbb lett.

Megmentették a településeket?

Jelentős horderejű változások voltak az önkormányzati rendszerben, de még évek kellenek a finomhangolására – mondta a Világgazdaság önkormányzati konferenciáján Tállai András. A Belügyminisztérium önkormányázatokért felelős államtitkára a települések működtetésénél el kell felejteni, hogy hiány lehet tervezni. Hangsúlyozta, hogy az adósságkonszolidáció újabb köre politikai döntés, amely napirenden van, de ez nem érintené a kormány gazdaságpolitikáját.

Tankönyv szerint konszolidációra lenne szükség a biztosítási piacon

A konszolidációk száma nem változott drasztikusan a pénzügyi válság hatására - mondta Juhász László, a Boston Consulting Group partnere a Mabisz konferenciáján. A tranzakcióknál több probléma következhet be, a leggyakoribb bomba az, ha a két cég kultúrája különböző, és nem tudják összefésülni.
Világgazdaság Piactér