konvergencia program

Kiderült, hogy emelik a nyugdíjakat

Nyoma sincs a kormány csütörtökön benyújtott konvergencia programjának makrogazdasági előrejelzésben a magyar gazdaság lassulásától való félelemnek.

Ezt tervezi a kormány

A jövő évi lesz a legnagyobb adócsökkentés, 2017-ben és 2018-ban a kormánynak már nem marad túlzottan nagy mozgástere, a legtöbb szabad forrást elviszi az új útépítési program – derül ki az Európai Bizottságnak leadott konvergencia programból. A közalkalmazottak se számíthatnak általános béremelésre, a nyugdíjemelés pedig 1,6 százalékos lesz 2016-ban.

A kormány benyújtotta a Konvergencia Programot

A kormány által az Európai Bizottságnak megküldött aktualizált konvergenciaprogram szerint jövőre 2,5 százalékos, 2017-ben 3,1 százalékos, 2018-ban pedig 2,9 százalékos GDP-növekedés várható - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium konvergenciaprogramjából, a dokumentumot a nemzetgazdasági tárca csütörtökön küldte meg az MTI-nek.

Békesi: Őrület a kormány kettős kommunikációja

A Széll Kálmán terv sok pontban megalapozatlan emiatt kételyeket támasztanak Brüsszelben is – mondta el a Klubrádió reggeli műsorában Békesi László, közgazdász, volt pénzügyminiszter.

Íme, a legnépszerűbb szakok a felsőoktatásban

A most érettségiző fiatalok 97 százaléka nappali képzésre jelentkezett. A felsőoktatásban továbbra is a gazdálkodási és menedzsment szak a legnépszerűbb, amelyet a turizmus és vendéglátás követ – derül ki az Educatio Nonprofit Kft. által a 2011-es általános felsőoktatási felvételi jelentkezői statisztikáiból készített elemzésekből. A kormány konvergencia programjában ugyanakkor ösztönözné a természettudományok és mérnöki ismeretek nagyobb arányú elsajátítását, amelyre a munkaerőpiacon is nagyobb igény mutatkozik.

A munkaadóknak tetszik az Orbán-program, de…

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a konvergencia program fő irányaival egyetért: támogatja az államadósság csökkentésére, a költségvetési hiány 3 százalék alá szorítására és a munkahelyteremtésre irányuló lépéseket.
Világgazdaság Piactér