könyvpiac

Jól vitték a magyar szerzők könyveit

Alaposan megugrott tavaly a Magyarországon eladott könyvek száma, az olvasók szívesen vettek például thrillert és történelmi regényt. A vásárlók több mint fele saját magának vesz könyvet.

Újjászületés előtt a magyar könyvpiac

A fogyasztás bővülésével a könyvkiadás is újra nőhet, a szakma az olvasóközönség generációváltásától és az e-könyv elszívó hatásától sem tart.

Még mindig Gutenberg-hívők vagyunk

Átlagosan 10 000 forintot szánunk könyvekre az elkövetkező fél évben. A gyermekkönyvek, bestsellerek, szakkönyvek, történelmi és fantasztikus regények a legnépszerűbbek.

Biztató jövő előtt a könyvkiadás

Biztató jövő előtt áll a könyvszakma világszerte. A legfrissebb előrejelzések szerint 2019-ben a digitális eljárással előállított könyvek esetében a nyomatszám túlszárnyalja a 160 millió oldalt Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban.

Profit az Alexandra-válság árnyékában

Messze a könyvpiaci átlag felett bővült mind a mind a Libri, mind a Líra forgalma. Az Alexandra-csoport kereskedőcége, a Könyvbazár csak a 2014-es évről adott számot.

Bestseller lehet az új helyesírás

A vállalkozásoknak is érdemes beszerezniük A magyar helyesírás szabályainak 12. kiadását, mert olyan, az üzleti életben gyakran használt szavak írásmódja is változott, mint a nyitva tartás, a taj szám, a PIN kód, az on-line vagy a zártkörű. Azt nem tudni, hogy az Akadémiai Kiadó mekkora példányszámban terjeszti az MTA szakemberei által összeállított, konkurens nélküli kötetet, mindenesetre ez a legjobban fogyó könyve.

Fikció tankönyv helyett

Öt év folyamatos recesszió után már tartósan növekszik a hazai könyvipar, amit a tankönyvpiac államosítása drasztikusan érintett.
Világgazdaság Piactér