kormányváltás

Minden párt gazdasági programja alaposan növelné a költségvetési hiányt

Az ellenzéki pártok által alkotott gazdasági programok egyértelműen növelnék a költségvetési hiányt – derül ki a Transparency International Magyarország (TI) és a Költségvetési Felelősségi Intézet (KFIB) Mit választunk? És ez mibe kerül? projektje alapján. Például az LMP programja 7,6, az MSZP-é 8,4 százalékra, míg a Jobbik programja 12 százalékra növelné a deficitet. A Fidesznek nincs megírt gazdasági programja (a megírt programmal bíró baloldali pártokat tömörítő Kormányváltásnak sem), így azt nem vizsgálták. A TI szerint a közpolitika és az állami intézményrendszer átláthatósága ma Magyarországon siralmas, az állami rendszer pedig nem képes ellenállni a korrupciónak, ami intézményesült már sok évvel ezelőtt.

Medián: a kormányváltást kívánók többsége Bajnait tartja alkalmasabb vezetőnek

Azoknak a válaszadóknak a többsége, akik 2014-ben kormányváltást szeretnének, Bajnai Gordont, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetőjét tartja alkalmasabb ellenzéki vezetőnek Mesterházy Attilával, az MSZP elnökével szemben - derül ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet áprilisi kutatásából, amelynek eredményeit az intézet a honlapján tette közzé.

A szlovén kormány bukása az eurót sem kíméli

Az ír és portugál kormány idei idő előtti távozása után az eurózóna keleti felében is megbukott egy kabinet az államháztartás konszolidációját kísérő viták miatt. A szlovén kormány bukása az eurózóna új mentőalapjának beindításához szükséges ratifikációs folyamatot is lelassíthatja.

Új kormány alakulhat Cipruson

Az ág is húzta Ciprust az elmúlt hetekben. Egy robbanásban megsemmisült az ország legnagyobb erőműve, a politikai feszültség lemondatta a kormányt, leminősítették az ország hitelbesorolását, miközben a költségvetés rendbetétele sem halasztható.

42 százalék szerint Orbánnal sem javult a helyzet

Az Orbán-kormány az előző időszakban elfogadott 2010-es költségvetés és a nemzetközi elvárások határain belül nem tudott csodát tenni a gazdasággal - olvasható a Nézőpont Intézet felmérésében, amelyet szerdán juttatott el az MTI-hez.
Világgazdaság Piactér