kórokozó

Hétszázféle kórokozó juthat a véráramba

A Bristoli Egyetem és a dublini Royal College of Surgeons in Ireland mikrobiológusai szerint azoknak, akik nem fordítanak kellő figyelmet a szájhigiénére, számolniuk kell a fogínyvérzéssel, amelynek következményeképp a szájüregben található közel hétszázféle kórokozó bejut a véráramba.

E.coli járvány - Kerüljük a csírák fogyasztását

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szerint háztartásokban és egyéb helyeken még lehetnek olyan magvak, amelyek vélhetően a németországi hasmenésjárványt okozták, ezért az ÁNTSZ továbbra is azt ajánlja, mindenki kerülje a csírák fogyasztását.

Aki kerülné a szalmonellát, ne egyen többé tükörtojást?

Az Egyesült Államokban több mint félmilliárd tojást vettek le a polcokra szalmonella fertőzés miatt. A mega-visszahívást követően a gyártók és a civil szervezetek egymással csatázva igyekeznek elhárítani a felelősséget.

Elmaradottak vagyunk még a kórokozóinkban is?

Választások közeledtével különösen helyes, ha a választ az olvasóra bízzuk. Ki-ki ízlése szerinti jelzővel értékelheti a VirusBusternek az elmúlt hónapban rögzített adatait, annyi azonban bizonyos: a magyar számítógépeken leggyakrabban két meglehetősen régóta ismert kártevő garázdálkodott.

"Sexy Space" - Itt az első zombi telefonhálózat

A PC-k esetében már jól ismertek az úgy nevezett zombi hálózatok – olyan számítógépek, amelyek fölött átvették a vírusok az irányítást. A Symantec most felfedezte az első botnetet, amely mobiltelefonokat érint.

Honnan indult az influenza? - Vírusdetektívek nyomoznak

A sertésinfluenza nyilvánvalóan a mexikói Veracruz hegyei között található La Gloria faluból indult el. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, honnan került elő a kórokozó. A tudósok most visszatérnek a településre, hogy fényt derítsenek erre a rejtélyre.

Pneumococcus - "fából vaskarika" az új szabályozás

Október elsejétől Nemzeti Csecsemő- és Gyermekegészségügyi Program keretében új feltételek mellett hozzáférhető a pneumococcus elleni védőoltás. A VGO az új szabályozásról számol be, a legfontosabb kérdésekre az összevont Szent István és Szent László Kórház osztályvezető főorvosa válaszol.
1
Világgazdaság Piactér