kötvényaukció

Repetára készül az Alteo a kötvényprogramban

Az energiaszolgáltató tizenegy éves lejáratú, 2,45 százalékos fix kamatozású kötvényeket dobna piacra legfeljebb 3,8 milliárd forint értékben. A keretet az egy évvel korábbi 8,8 milliárd forintos forrásbevonáshoz hasonlóan most is a Növekedési kötvényprogram adja.

Eddig 60 millió forintot adtak önként a közösbe

Nemcsak a magán-nyugdíjpénztári vagyonnal csökkenhet idén az államadósság, hanem a szigorú költségvetési politika is 1-1,5 százalékos javulást hozhat - mondta a Kossuth Rádió reggeli műsorában az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgató-helyettese. Borbély László András a 180 percben közölte: a július 20-ai határidőre minden magánnyugdíjpénztár eleget tett kötelezettségének, a reálhozamok kifizetése rendben folyik. A legelső kifizetés egyébként már július 12-én megtörtént, a legutolsó pedig az ÁKK információi szerint augusztus 18-án várható.

A hónap legrosszabb napját éli a magyar államadósság

Négyhetes csúcsra ugrottak kötvényhozamok magyar állampapírok másodlagos piacán a kedvezőtlen inflációs adatok hatására. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adatai szerint a decemberi inflációs ráta 4,7 százalékra ugrott, szemben az elemzők által várt 4,4 százalékkal – írja a Bloomberg.

Spanyolországnak tízszer akkora hitelre lenne szüksége mint Portugáliának

Miután megnyugodtak a piacok a portugál államkötvényaukciót követően, ma a spanyol papírkibocsátás kerül fókuszba. Ha ugyanis a spanyoloknak nem lesz szerencséjük tízszer akkora EU/IMF mentőcsomagra szorulhatnak mint Portugália. Emellett csütörtökön tartja kamatdöntő ülését az Európai Központi Bank is. A Cashline elemzői szerint az amerikai piacokat ma az Intel gyorsjelentése ingathatja meg.
Világgazdaság Piactér