közszolgálat

Formálódik a közszolgálati racionalizálás

Lesz az idén a minisztériumokban munkaerő-racionalizálás, de a konkrét számokról, a leépítés módjáról, a szempontrendszerekről még nem közöl részleteket a kormány.

Jöhet a rezsicsökkentés a médiában

Gyarapodhat az ingyenesen elérhető televíziós csatornák száma, az Antenna Hungária vezére például egy-két kereskedelmi és két új közszolgálati csatornára számít. Ez a több százezer háztartást érintő lépés akár újabb rezsicsökkentésnek is tekinthető.

Kedvezményesen juthatnak lakáshoz a közszolgálati dolgozók

A kormány támogatja a közszolgálati dolgozók (kormánytisztviselők, rendőrök, katonák) kedvezményes lakáshoz jutását, ezért egy egységes lakáscélú kamattámogatott kölcsön konstrukciójának kidolgozásáról döntött, közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A hosszútávon tervezhető és kiszámítható közszolgálati életpályák kialakítása érdekében meg kell vizsgálni az egészségmegőrzés és üdülés támogatásának lehetőségeit, valamint ki kell dolgozni a szolgálati jogviszonyok közötti átjárhatóságot biztosító továbbfoglalkoztatási rendszert is. Ezzel a döntéssel a kormány újabb lépést tett a közszolgálat társadalmi megbecsülésének helyreállításához, a közigazgatás hatékony működéséhez és a közszolgálati életpályamodell bevezetéséhez.

Három lépésben emelik a közszolgálati dolgozók bérét

A pedagógusok mellett a közszolgálat más területein dolgozók is jelentős béremelésre számíthatnak a következő években – értesült a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a szombati kormányülésen háromlépcsős emelésről határoztak.

Hol és hogyan érdemes állást keresni?

Az előző negyedévhez képest leginkább a közszolgálat területén csökkent a meghirdetett pozíciók száma, derült ki a Jobinfo.hu Online Álláspiaci Riport 2011. második negyedévre vonatkozó adataiból. A pályakezdők számára viszont jó hír, hogy a legnagyobb bővülést a gyakornoki, illetve munkatapasztalattal még nem rendelkező fiatalok számára meghirdetett pozíciók kapcsán mérték a Jobinfo.hu állásportál szakemberei.
Világgazdaság Piactér