közterhek

Tovább javult a magyar kkv-k hangulata

Bizakodva néznek a jövőbe a hazai cégek. A K&H kkv bizalmi index 10 ponton áll, ami az index történetében a második legjobb eredmény.

Varga: csökkenhetnek a vállalkozások közterhei

Beváltotta a reményeket a tavaly aláírt novemberi hatéves bérmegállapodás, ezért jövő januártól 2 helyett 2,5 százalékponttal lehetnek kisebbek a munkáltatói adók.

Az EMMI 7,3 milliárdot utalt késve a magániskoláknak decemberben

December 6-án 1,3 milliárd forintot, míg december 12-én 7,3 milliárd forintot utalt át az EMMI a nem állami fenntartású oktatási intézmények fenntartóinak. Decemberben mintegy 16 ezer alapítványi és magániskolában tanító pedagógus nem kapta meg időben a novemberi fizetését. Doncsev András államtitkár közölte, hogy nem biztosítottak a büdzsében a nem állami fenntartású köznevelési intézmények 2013. december havi átlagbér alapú támogatásának állami finanszírozására, amit végül pótolt a kormányzat.

Ez vár ránk jövőre

A jövő évi költségvetés további támogatást ígér a devizahiteleseknek, a gyermeket nevelőknek, a kis- és közepes vállalkozásoknak, megőrzi a nyugdíjak reálértékét és érvényesíti a tehermegosztás elvét - hangsúlyozta Rogán Antal szerdán a parlamentben. A Fidesz frakcióvezetője további, a munkahelyeket megőrző intézkedéseket javasolt: a közterhek csökkentését a fiatalokat, a nyugdíj előtt állókat, a képzetleneket és a szülés után a munkába visszatérő nőket foglalkoztató cégeknél.

Adóreform: talán majd segít - de csak hosszú távon

A közép- és kelet-európai országok szabályozásának áttekintése alapján úgy tűnik, hogy nem hozna drasztikus változást a magyarországi közterhek szintjében és ezen keresztül az ország versenyképességében a kormányzat által tervezett adóreform.

Veres: jövőre várhatóan csökken a közterhek mértéke

Stabilabb, hosszú távon kiszámíthatóbb gazdasági környezet megteremtését sürgetik a magyar üzleti élet prominens szereplői – egyebek között ez tükröződik a Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC) legújabb, immár tizedik éves jelentéséből.
1
Világgazdaság Piactér