különadő

Megúszhatják a patikák a különadót

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnökével, Hankó Zoltánnal egyeztetett a kérdésben.

A patikák is fizetik a kisker különadót

A gyógyszertárak csaknem felére vonatkozik a járványügyi alap feltöltését szolgáló kiskereskedelmi különadóról szóló rendelet – mondta a Világgazdaságnak a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.

Kétezer kereskedőt érint a különadó

A május 1-től hatályos kiskereskedelmi különadó 2,5, illetve 0,4 százalékos sávja együttesen is mindössze 25 cégre vonatkozik, a 0,1 százalékos kulcs viszont további 1900-ra.

Költségcsökkentést hozhat a különadó

A szolgáltatási és szállítói szerződések, valamint a beruházások felülvizsgálatával elbocsátások nélkül is kigazdálkodható a kiskereskedelmi különadó.

Időben reagált a bankszektor a válságra

 A bankszektor aktív szerepet kíván vállalni a gazdaság újraindításában, és elfogadja a válságkezelésben eddig rá rótt terheket, noha így a gazdasági élet szereplői közül most rá esik a legnagyobb rész – erről is beszélt a Világgazdaságnak adott interjúban Becsei András, a Magyar Bankszövetség elnöke.

Egyszeri adót vetnek ki a bankszektorra

Varga Mihály szerint a magyar bankrendszer szilárd alapokon áll, ez pedig megfelelő alapot teremt ahhoz, hogy a mostani veszélyhelyzetben a bankszektor is részt vállaljon a rendkívüli terhekből.
Világgazdaság Piactér