lakbér

Rokonnak, ismerősnek van kedvezmény

A lakásár­szint egyszázalékos emelkedése önmagában 0,4 százalékkal növeli a lakbért, amelynek mértéke tavaly országos átlagban nyolcvanezer forint volt a KSH szerint – Budapesten ennek közel másfélszeresébe került a bérelt lakás. 

Nehéz elhagyni a mamahotelt

A lakosság többsége az önálló élet alapjának tekinti a saját tulajdonú lakást, mégis sok fiatal nagyrészt anyagi okokból a mamahotel lakója marad.

Rezsicsökkentés német módra: lakbérfék

Németországban bevezetik az úgynevezett lakbérféket, a törvénytervezetet egy héten belül elfogadja a kormány - írta pénteken a Der Tagesspiegel című lap az online kiadásában.

Bérlakások: építés és szigorítás

Ahány város, annyiféleképp próbálják rendezni az önkormányzatok a bérlakások helyzetét, és lehetőleg némi pénzt is látni belőlük. Legutóbb Pécsett szigorították a lakbér szabályait, de másutt szóba került eladás, jogi átrendezés vagy épp újak építése is. Budapesten, a XIII. kerületben például jövőre százlakásos bérház épülhet. Tóth József polgármester az MTI-nek beszélt arról, hogy emellett 400 milliót tudnak évente házak felújítására költeni, pedig a gazdasági válságban jócskán lelassultak az építések.

A lakásokon is spórolnának a városok

Ahány város, annyiféleképp próbálják rendezni az önkormányzatok a bérlakások helyzetét, és lehetőleg némi pénzt is látni belőlük. Legutóbb Pécsett szigorították a lakbér szabályait, de másutt szóba került eladás, jogi átrendezés, vagy épp újak építése is.

Lakbért adnának az ingázóknak

Néhány napig lehet még véleményezni azt a kormányrendelet-tervezetet, amely a hazai munkavállalók mobilitásán próbál javítani; a szaktárca államtitkára szerint néhány ezren élhetnek majd a tervezetben szereplő lakhatási támogatással - írja a Népszabadság.
Világgazdaság Piactér