légkondicionáló

Nem lesz hűvösebb a 3-as metrón

Úgy tűnik, a rekordmeleg sem változtat a BKV álláspontján, a társaság utólag sem szereltet légkondicionálókat a felújítás alatt lévő metrószerelvényekbe.

Kánikula pörgeti a piacot

Gyengén indult az idén a klímapiac, de a múlt hónapban akár 20-30 százalékkal is nőhetett a forgalom a tavalyi júniushoz képest.

Kiderült: Olcsóbb bekapcsolni a klímát, mint izzadni

Az átlagosnál melegebb hőmérséklet, kánikula hatására akár 10-20 százalékkal is növekedhet a lakossági áramfogyasztás. A meleg nyári és őszi napokon elsősorban a háztartási klíma- és hűtőberendezések helyes használatával, a lakások megfelelő szigetelésével lehet takarékoskodni – olvasható az EDF DÉMÁSZ közleményében.

C-vitamint pumpál autóiba a Nissan

A Nissan bejelentette, hogy egyes új modelljeibe olyan berendezést szerel, amely automatikusan C-vitaminnal dúsítja az utastér levegőjét, hogy ezzel óvja az autóban ülők egészségét.

Légkondi vagy ablaknyitás - Mit tesz a BKV a hőség ellen?

A Fővárosi Védelmi Bizottság ma reggeli ülésén döntés született a hőségriadóval kapcsolatos intézkedésekről. A kánikulában a BKV saját megfogalmazása szerint mindent megtesz, hogy elviselhetővé tegye a meleget mind utasai, mind dolgozói számára.

Kazánok, légkondicionálók: 2009-től energetikai felülvizsgálat

Januártól kötelező lesz a 20 kW-nál nagyobb teljesítményű kazánok és a 12 kW-nál nagyobb teljesítményű légkondicionálók energetikai felülvizsgálata, amelynek a díja legfeljebb 20 ezer forint körüli összeg lehet - az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.
1
Világgazdaság Piactér