lehívás

Felpörgött a forráslehívás

Soha nem látott lendületet vett a magyarországi fejlesztéspolitikai rendszer a tavalyi év végén és az idei elején.

Jócskán felgyorsult az uniós pénzek kifizetése Magyarországon

A 2007-2013-as uniós támogatási ciklus forrásainak 87 százaléka már eljutott a kedvezményezettekhez Magyarországon, ami 25 százalékpontos növekedést jelent a tavalyi kifizetési arányhoz képest. Hazánk ezzel az eredménnyel régiós összehasonlításban is az élmezőnyben van, csupán Litvániának sikerült nagyobb arányban forrásokat lehívnia az uniós alapokból – derül ki a KPMG évente megjelenő „EU Funds in Central and Eastern Europe” című jelentéséből, melyet ma hoztak nyilvánosságra.

Orbán: soha nem volt ilyen előnyös az EU-tagság, mint most

Az Európai Unió következő keretköltségvetésében Magyarországnak megállapított támogatásért itthon még meg kell dolgozni - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának adott, szombaton rögzített interjújában.

Elmaradt haszon

Bár 2004 és 2006 között szinte az összes rendelkezésre álló uniós forrást le tudta hívni Magyarország, a felhasználás eredményességével nem lehetünk elégedettek.

„Nagyon gyorsan kell gyorsítani”

Magyarország három hellyel esett vissza, és hetedik lett az uniós források lekötésében a 2004-től csatlakozott tíz kelet-közép-európai állam ranglistáján 2010-ben.
Világgazdaság Piactér