leminősít

Rossz hírt hozott a Moody's az oroszoknak

Leminősítette Oroszország államadós-besorolását pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban az ukrajnai válság okozta gyenge növekedési kilátások és a tőkekivonás negatív pénzügyi következményei miatt.

Újabb rossz hír Ukrajnának

Leminősítette Ukrajna eddig is mélyen spekulatív szuverén adósosztályzatait pénteken a Standard & Poor's, egyebek mellett az ukrán gazdaság külső finanszírozási válságának kockázatával indokolva a lépést.

Európa időzített bombája

A francia állampapírok hozama szinte nem is reagált arra, hogy a Moody’s megvonta a lehetséges legjobb adósbesorolást az országtól. A piac által már várt leminősítés azonban presztízsszempontból komoly csapást jelent a tavasszal hatalomra jutott Francois Hollande államfőre, aki azt próbálja elhitetni a piacokkal, hogy képes rendbe tenni az ország pénzügyeit. A The Economist már Európa időzített bombájaként említi a francia gazdaságot.

Lecsapott a francia óriásbankokra az S&P

A Standard and Poor’s amerikai hitelminősítő ügynökség három francia bankot leminősített, köztük a BNP Paribas bankóriást, további három francia banknál pedig - közük a Crédit Agricole és a Société Générale esetében - a kitekintést stabilról negatívra vette vissza.

Megfenyegette Washingtont a Moody's

A Moody's hitelminősítő közölte: valószínűleg egy fokozattal leminősítő az amerikai államadósságot, amennyiben a költségvetési tárgyalások kudarcot vallanak.

Szlovéniáért reszketnek az EU politikusai

Agresszív mértékű leminősítéssel megvonta Szlovénia elsőrendű "A" kategóriás államadós-besorolását csütörtökön a Moody's Investors Service, egyebek mellett a szlovén bankrendszer további feltőkésítési költségeire és a szlovén kormány finanszírozási forrásainak szűkülésére hivatkozva.

Londoni elemzők: Spanyolországnak mentőöv kell

A spanyol kormány szombaton pénzügyi támogatást kér az euróövezeti válságkezelő alaptól bajbajutott bankjai számára - mondták pénteken délelőtt a Reuters hírügynökségnek uniós források.
Világgazdaság Piactér