LESZ

Sztrájkhelyzet a földön és a levegőben

A Malév­nál sztrájk helyett tárgyalnak, a Hungaro­Controlnál viszont hiába állapodtak meg még évekkel ezelőtt az érdekképviseletekkel, mégis munkabeszüntetés jön.

Sztrájkhelyzet a földön és a levegőben

A Malév­nál sztrájk helyett tárgyalnak, a Hungaro­Controlnál viszont hiába állapodtak meg még évekkel ezelőtt az érdekképviseletekkel, mégis munkabeszüntetés fenyeget.

Malév GH: A szakszervezet tiltakozik a bércsökkentés ellen

A szakszervezet szerint pattanásig feszült a helyzet a ferihegyi földi kiszolgálást végző Malév Ground Handling Zrt.-nél a tervezett bércsökkentés miatt. Limburger Lóránt, a cég vezérigazgatója szerint a társaság a túlélésért küzd, így elkerülhetetlen az összes alkalmazott bérének csökkentése, és a helyzetet a munkavállalók többsége megérti.

Malév GH - A szakszervezet szerint eldurvulhat a helyzet

A LIGA és a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) szerint akár agresszióba is torkollhat a Malév földi kiszolgáló leányvállalatában dolgozók elkeseredettsége, ha a vezetőség tovább halad a cég biztos bukásához vezető úton.

Ismét sztrájkolhat a Malév kiszolgáló cége

Megszakadtak a kollektív szerződésről szóló tárgyalások a Malév csoport kiszolgáló cégénél, a Malév Ground Handlingnél (Malév GH), és a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) sztrájkbizottságot alakított.

Vége a ferihegyi sztrájknak

Megállapodott a Malév GH Zrt. és a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) a vitás kérdésekben, így csütörtök este 8 órától a LESZ felfüggesztette a sztrájkot - közölte Csorba Attila, a LESZ elnöke az MTI-vel.

Továbbra sincs megegyezés Ferihegyen

A Malév GH vezetése elvetette a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) újabb javaslatát, pedig az a szakszervezet szerint csak 30 millió forinttal különbözött – közölte a szakszervezet.
Világgazdaság Piactér